Τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων είναι οικονομικές κρυστάλλινες σφαίρες — αν ξέρετε πώς να τις διαβάζετε

Όταν μιλάμε για τη ρύθμιση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μιλάμε για ένα επιτόκιο – το ποσό που χρεώνουν η μία την άλλη για να δανειστούν χρήματα από τη μια μέρα στην άλλη.

Τα επιτόκια για άλλα είδη χρέους καθορίζονται από την αγορά. Αυτό περιλαμβάνει το δημόσιο χρέος, από το οποίο υπάρχουν πολλά.

Έτσι, όταν σας λέμε το επιτόκιο για το 10ετές γραμμάτιο του Δημοσίου στο τέλος του The Numbers, σας λέμε το επιτόκιο που η αγορά ομολόγων πιστεύει ότι το ομόλογο θα πρέπει να πληρώσει τα επόμενα 10 χρόνια. Και τον τελευταίο καιρό, η αγορά ωθεί αυτόν τον αριθμό υψηλότερα.

Τώρα φλερτάρει με το 4% – ποσοστό που δεν έχει δει από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Όπως πάντα με την αγορά ομολόγων, αυτό μας λέει κάτι.

Γραμμάτια δημοσίου, γραμμάτια Τ, ομόλογα – είναι μόνο εσείς που δανείζετε χρήματα στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση σας πληρώνει τόκους. Μπορείτε να δανείσετε χρήματα στην κυβέρνηση για 10 χρόνια (αυτή είναι η 10ετία που συνεχίζουμε πάντα), αλλά θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μόνο ένα μήνα.

«Ένας μήνας, τρεις μήνες, έξι μήνες, δύο χρόνια, πέντε χρόνια, δέκα χρόνια», είπε ο Stephen Laipply με τη BlackRock.

Τώρα, θα μπορούσατε απλώς να αγοράζετε ένα γραμμάτιο ενός μηνός κάθε μήνα, να το αφήνετε να ωριμάζει και να κερδίζετε τους τόκους. Τότε τον επόμενο μήνα, ίσως υπάρξει νέο επιτόκιο. Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα νέο, να το αφήσετε να ωριμάσει, να κερδίσετε το ενδιαφέρον, να αγοράσετε ένα καινούργιο, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό κάθε μήνα. Ή θα μπορούσατε απλώς να αγοράσετε ένα που διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο. Ή ίσως δύο χρόνια ή 10.

«Και θα πρέπει να καταλήξετε με την ίδια απόδοση εάν η αγορά τιμολογεί με ακρίβεια», είπε ο Laipply.

Για να λειτουργήσει αυτό, η απόδοση του 10ετούς δημοσίου πρέπει να μαντέψει ποια θα είναι η απόδοση ενός μήνα για τα επόμενα 10 χρόνια. Είναι το ίδιο για την πενταετία και το ίδιο για τα δύο. Που σημαίνει ότι η αγορά ομολόγων πρέπει να προβλέψει το μέλλον.

“Οχι. 1: Τι θα συμβεί με τα επιτόκια;» δήλωσε ο Luis Alvarado, ένας παγκόσμιος επενδυτικός στρατηγικός στο Wells Fargo Funding Institute.

Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια; Πότε θα σταματήσει; Πότε θα τα κατεβάσει; Όσο μεγαλύτερο είναι το ομόλογο του Δημοσίου, τόσο περισσότερα πρέπει να προβλέψει.

«Επίσης, τι θα γίνει με τον οικονομικό κύκλο;» είπε ο Αλβαράδο. «Πώς περιμένουμε ότι θα είναι η οικονομία;»

Οι αποδόσεις των ομολόγων πρέπει επίσης να προβλέπουν τον πληθωρισμό, επειδή τρώει τις επενδύσεις. «Έτσι, αυτά είναι, όπως, τα στοιχεία που κυριολεκτικά συνδυάζονται αυτή τη στιγμή στις προσδοκίες της αγοράς», πρόσθεσε ο Alvarado.

Νωρίτερα φέτος, οι αποδόσεις άρχισαν να μειώνονται επειδή η αγορά πίστευε ότι ο πληθωρισμός επρόκειτο να επιλυθεί γρήγορα. Στη συνέχεια, λάβαμε μια έκθεση καυτών θέσεων εργασίας, ακολουθούμενη από μια ισχυρή αναφορά λιανικών πωλήσεων και μια όχι και τόσο μεγάλη έκθεση πληθωρισμού. Το μέλλον φαινόταν πιο αμυδρό, έτσι η απόδοση άρχισε να επανέρχεται.

«Αυτό που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι προσαρμογή στην απόδειξη ότι ο πληθωρισμός δεν είναι σε καθαρά πτωτική τάση, ότι θα υπάρξουν ανωμαλίες στο δρόμο», δήλωσε ο Μάθιου Λουζέτι, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στη Deutsche Financial institution.

Κάθε γραμμάτιο του Δημοσίου, κάθε γραμμάτιο Τ, κάθε 10ετές ομόλογο είναι πραγματικά μια οικονομική κρυστάλλινη σφαίρα — αν ξέρετε πώς να το δείτε, δηλαδή.

Related Posts

Brauer führen _414 Menu_ für Konzessionseinsparungen ein; Verbesserung des Spieltagserlebnisses für Followers

MILWAUKEE – Von Vorteilspaketen bis hin zu Autogrammstunden an Sonntagen führen die Brewers eine Reihe neuer Fanerlebnisse ein, um 2023 ein noch besseres American Household Discipline-Erlebnis zu…

Ein Gesetzgeber aus Alaska fragte nach „Kosteneinsparungen“ in Fällen von tödlichem Kindesmissbrauch. Emergency room wurde nur zensiert.

Ein Gesetzgeber aus Alaska fragte nach „Kosteneinsparungen“ in Fällen von tödlichem Kindesmissbrauch. Emergency room wurde nur zensiert. Bildunterschrift anzeigen Bildunterschrift ausblenden Anzeichen für mögliche sexuelle Übergriffe bei…

So schützen Sie Ihr Zuhause und Ihre Lebensersparnisse vor Ausgaben für Pflegeheime

Besuchen Sie uns diesen Freitag, 24. Februar, 17:00 Uhr oder Samstag, 25. Februar, 9:00 Uhr internet ==> Klicken Sie hier, sich zu registrieren oder rufen Sie 201-380-2000…

Pass Away Key Opportunity Banks gab pass away Blend mit Wayne Team Financial financial savings bekannt

Führungskräfte sowohl der Key Opportunity Banks als auch der Wayne Team Financial financial savings Banks, pass away am Donnerstagmorgen ihre bevorstehende Blend angekündigt haben, sagen, diese Entwicklung…

Είναι τα δημοτικά ομόλογα μια ελκυστική επιλογή για επενδυτές εισοδήματος_

Οι επενδυτές μπορεί να έχουν διασωθεί από κοινοτικά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια σε αριθμούς ρεκόρ πέρυσι, αλλά τώρα η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων δεν φαίνεται μόνο ελκυστική χάρη στις…

Σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Μαρτίου στο Rutland Metropolis

Το νερό της καταιγίδας διοχετεύεται μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Rutland. Οι ψηφοφόροι θα εξετάσουν τρία ομόλογα, τα οποία αξιωματούχοι λένε ότι θα χρηματοδοτήσουν μια σημαντική…